Sećanje na Predraga Marića

14:53 24. 04. 2024. FoNet

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas da je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, koji je preminuo 2021. godine, gradio temelje te službe istinskim vrednostima koje moraju da odlikuju svakog njenog pripadnika, a to su hrabrost, posvećenost, humanost, kolegijalnost i najviši stepen profesionalizma.

„Sa ponosom i uvažavanjem ističemo da smo u redovima našeg Ministarstva imali takvog kvalitetnog čoveka. Važan deo svega što nam je ostavio u amanet da se čuva i nadograđuje jesu znanje i usavršavanje i upravo iz tih razloga, velika mi je čast da danas prisustvujem trećoj Memorijalnoj naučno-stručnoj konferenciji posvećenoj Predragu Mariću“, rekao je Gašić i dodao da je tema tog skupa upotreba novih tehnologija u upravljanju vanrednim situacijama, za šta se i Marić zalagao.

Gašić je istakao da je MUP od početka 2023. godine uložilo veliki trud u opremanje, jačanje ljudskih kapaciteta, kao i u izgradnju i rekonstrukciju objekata Sektora za vanredne situacije, navedeno je u saopštenju. (kraj) vem/lč/bdr

Share: