Produžiti javnu raspravu

18:21 24. 04. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Koalicija za slobodu medija saopštila je danas da od Regulatornog tela za elektronske medije traži da javna rasprava o nacrtima 15 pravilnika, čija je donošenje u nadležnosti tog tela, ne traje 20 dana, kako je odlučeno, već da bude produžena za dodatnih mesec dana.

Regulatorno telo za elektronske medije odredilo je da javna rasprava traje od 5. do 25. aprila, što je prema zakonu minimalni period za njeno sprovođenje, a imajući u vidu da su ti pravilnici od suštinkse važnosti za funkcionisanje elektronskih medija i da su brojne organizacije zainteresovane za učestvovanje u njoj, Koalicija traži da ona traje do 25. maja.

Naglašava se da su organizacije koje čine Koaliciju za slobodu medija značajni akteri na medijskoj sceni, koji su aktivno učestvovali u svim dosadašnjim inicijativama u vezi sa regulatornim okvirom iz oblasti medijskih usluga, a za pitanja obuhvaćena predloženim nacrtima su zainteresovane i organizacije koje se bave ljudskim pravima, podsticanjem razvoja demokratije i građanskog društva. (kraj) is/mk

Share: