Upisivanje u Knjigu sećanja

19:52 08. 05. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Multidisciplinarni tim za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“ u Beogradu pozvao je danas sve koji žele da podele svoje misli i osećanja povodom tog tragičnog događaja da to učine upisivanjem u virtuelnu Knjigu sećanja.

Virtuelna Knjiga sećanja nalazi se na linku: https://forms.gle/cPtECE16K8de9dYx8

Poruke će biti pohranjene u arhivi budućeg Memorijalnog centra.

Takođe, svi koji žele da podele svoja razmišljanja o tome kako su masovna ubistva 3. maja u "Ribnikaru" i 4. maja u Malom Orašju i Duboni uticala na građane i građanke Srbije, mogu to učiniti tako što će odgovoriti na neka ili sva predložena pitanja u okviru Foruma na temu memorijalizacije, koji se nalazi na linku: https://forms.gle/HtAVMXT3AKEui1tB9

Godišnjica masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar” u Beogradu obeležena je 3. maja celodnevnim programom u Beogradu, a dan kasnije, 4. maja, održana je i komemoracija posvećena žrtvama masovnog ubistva u Malom Orašju i Duboni.

U "Ribnikaru" su ubijeni Bojana Asović, Ana Božović, Katarina Martinović, Mara Anđelković, Ema Kobiljski, Sofija Negić, Andrija Čikić, Adriana Dukić, Angelina Aćimović i Dragan Vlahović.

Nemanja Stevanović, Lazar Milovanović, Marko Mitrović, Aleksandar Milovanović, Nikola Milić, Petar Mitrović ubijeni su u Malom Orašju, a Milan i Kristina Panić i Dalibor Todorović u Duboni. (kraj) vem/mk

Share: