Srpski narod nije genocidan

10:45 24. 05. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić izjavio je, nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici da "ovaj narod nije genocidan" i da njegova Srbija to ne zaslužuje, navodeći da su kroz istoriju sigorno postojali pojedinci koji su imali takve sulude ideje, "ali one nisu zarazile narod koji se i danas bori protiv takvih ideja bilo gde u svetu".

Srbija je moja zemlja, u njoj živimo i Bogu se molimo u džamijama, crkvama i sinagogama. Na hiljade džamija postoji gde se oko 600.000 muslimana koji ovde žive mole. Muslimani na teritoriji Srbije koja je pod vlašću većinskog pravoslavnog stanovništva žive i rade u slozi i dele zajedničku sudbinu vekovima i ja to kao musliman moje Srbije svedočim, napisao je Jusufspahić na društvenoj mreži Iks.

Moja Bosna i Hercegovina je propatila i svaku njenu bol sam proživljavao u svom srcu. Njen život kao i život moje Srbije je od Boga nam dat da jedni sa drugima pod ruku u slozi živimo. Budimo pametni i greške iz prošlosti ne ponavljajmo, popravimo ih i budimo bolji ljudi. Bog nas pomogao, zaključio je muftija. (kraj) vbr/dal/dj

Share: