Značaj digitalnog ubrzanja

11:58 24. 05. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) proglasila je je 2024. za godinu digitalizacije i veštačke inteligencije, kao pokretača reformi svih zemalja Zapadnog Balkana.

Prioriteti za novu Vladu Srbije, prema mišljenju članova NALED-a, treba da budu unapređenje uslova za razvoj eUprave i ePoslovanja, podsticanje gradnje i investicija i sprovođenje zelene agende, saopštio je predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladislav Cvetković na svečanoj sednici kojom je završena 18. godišnja Skupština organizacije, saopšteno je danas.

Posebnu pažnju ćemo posvetiti imovinsko-pravnim pitanjima i rešavanju decenijskih problema, poput legalizacije i starih predmeta u katastru, što otvara put za više investicija. Nastavićemo da podržavamo domaće preduzetnike i inovatore, radićemo na pružanju podrške uvođenju širokopojasnog interneta u ruralnim područjima, unapređenju informacione bezbednosti, digitalizaciji u zdravstvu i daljem razvoju elektronskih usluga za građane i privredu, istakao je Cvetković. (kraj) is/dj

Share: