Važna uloga civilnog društva

16:53 28. 05. 2024. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog SrbijeTomislav Žigmanov izjavio je danas da Ministarstvo prepoznaje važnu ulogu koju civilno društvo ima u najrazličitijim oblastima društvenog delovanja, podstičući, kreirajući, ali i sprovodeći brojne aktivnosti od direktnog značaja za građane i građanke, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Žigmanov je na otvaranju Samita civilnog društva 2024 "Prilagođavanje promenama u prostoru za građansko delovanje" podsetio da je 2023. godine osnovan Savet za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva, da su, na predlog Ministarstva, ranije formirane kontakt tačke za saradnju sa civilnim društvom u javnom upravi na sva tri nivoa vlasti, te da je u izradi aplikacija Kalendar javnih konkursa, u cilju povećanja transparentnosti finansiranja organizacija civilnog društva iz budžetskih sredstava.

"Kao ministarstvo kontinuiteta, nastavljamo aktivnosti koje se tiču i unapređenja saradnje dva sektora i stvaranja podsticajnog okruženja za razvoj i delovanje civilnog društva u Srbiji", kazao je Žigmanov. (kraj) vem/kt/mk

Share: