Nagrada majkama Srebrenice

13:32 08. 06. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

SARAJEVO - Predsednik Izvršnog odbora Regionalne akademije za razvoj demokratije (RADD) iz Novog Sada Balša Božović uručio je udruženjima koja okupljaju "Majke Srebrenice" godišnju nagradu za zasluge u borbi za demokratiju i ljudska prava, saopštila je danas RADD.

Nagrada je dodeljena u petak uveče u okviru regionalnog plenuma "Quo vadis, Balkan?" koji treću godinu uzastopno organizuju Regionalna akademija za razvoj demokratije i Centar za građansko obrazovanje iz Podgorice, ove godine u partnerstvu sa Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, uz podršku Evropskog fonda za Balkan.

Božović je izrazio uverenje da će borba "Majki Srebrenice" inspirisati nove generacije da nastave putem istine i pravde, a da će njihova priča pokrenuti točak moralne odgovornosti za počinjene zločine. Božović je posebno istakao njihovu ključnu ulogu u internacionalnom zalaganju za usvajanje Rezolucije Ujedinjenih nacija o sećanju na genocid u Srebrenici, čime su značajno doprinele globalnom prepoznavanju i osudi tog najtežeg zločina, navedeno je u saopštenju. (kraj) vem/mk

 

Share: