Redakcija u novom nedeljniku

14:09 10. 01. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Junajted medija (UM) saopštila je danas da će uskoro pokrenuti novi nedeljni list na srpskom tržištu u kojem će cela redakcija dosadašnjeg nedeljnika NIN nastaviti svoj rad, objavio je portal Nova.

Smatramo da se na medijskoj sceni otvorio prostor za novi nedeljnik koji će baštiniti najviše standarde nezavisnog i profesionalnog rada a koji će uređivati i za koji će pisati vrhunski profesionalci koji su svoj integritet brižljivo gradili i čuvali tokom prethodnih decenija, dodaje se.

Dosadašnja redakcija NIN, zajedno sa Vesnom Mališić i Milanom Ćulibrk, biće deo novog nedeljnog izdanja koje će se vrlo brzo naći pred čitaocima širom zemlje.

Urednički koncept koji su oni do sada negovali u potpunosti se slaže sa politikom poslovanja UM i on se neće menjati ni u narednom periodu.

"Uprkos prividu bogatstva medijske scene i širokog izbora, svedoci smo da je sloboda medija na izuzetno niskom nivou i da je građanima ograničen pristup istini. Biti profesionalan posebno je veliki izazov u današnje vreme", istakla je izvršna direktorka UM Aleksandra Subotić. 

Oduvek smo, kroz rad naših medija, rekla je Subotić, bili posvećeni profesionalnom, objektivnom, nepristrasnom i nezavisnom novinarstvu i duboko sam uverena da će to biti slučaj i sa novim nedeljnikom.

Ona je dodala i da je dosadašnja redakcija NIN današnjim potezom pokazala da svoju profesionalnu ulogu shvata ozbiljno, jer ne žele da prave kompromise sa istinom, sa činjenicama.

U okviru UM u Srbiji posluju mediji N1, Nova, Danas, Sport klub, a o svim detaljima lansiranja novog nedeljnika javnost će biti blagovremeno obaveštena. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: