Zid mora pasti

15:43 21. 02. 2024. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Uspešno rešavanje slučaja nasilničkog ponašanja i ugrožavanja bezbednosti novinara, zaposlenih i vlasnice OK radija u Vranju rezultat je odlične saradnje u okviru Stalne radne grupe za bezbednost novinara (SRG), ali uspeh nije zaokružen jer objekat zbog koga je sve počelo još nije srušen, saopšteno je danas posle sednice SRG u Vranju.

Zid mora pasti, jer u suprotnom pravda neće biti postignuta i pored velikog uspeha sa donetim presudama, ocenjeno je na sastanku koji je održan uz prisustvo rekordnog broja novinara i kontakt tačaka u tužilaštvima i policiji, saopštila je Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM).

U saopštenju se podseća da su dve pravosnažne presude od 14 i 18 meseci zatvora za Dejana Nikolića Kantara, osuđujuća presuda na godinu dana zatvora i uslovno na tri godine uz 400.000 dinara kazne za Stefana Ilića, direktora firme koja se dovodi u vezu sa Nikolićem, i rekordna kazna od pet miliona dinara za pravno lice, najveće kazne izrečene za ugrožavanje bezbednosti novinara, nelegalno zaziđivanje OK radija. (kraj) vbr/mk

Share: