Kršenje elementarnih principa

11:47 26. 02. 2024. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - Predsednik Civilnog odbora za zaštitu ljudskih prava, advokat Rodoljub Šabić, ocenio je danas da je nedavna dodela odlikovanja Ministarstva unutrašnjih poslova službenicima policije "još jednom podsetila na sve očiglednije kršenje jednog od elementarnih ustavnih principa – jednakosti pred zakonom".

Šabić je ocenio u pisanoj izjavi da je, ne ulazeći u motive i razloge ministra da dodeli odlikovanja, "nemoguće zanemariti činjenicu" da je dobitnik novoustanovljenog, najvišeg priznanja, najširoj javnosti poznat kao pripadnik MUP koji je javno objavio lične podatke grupe učenika beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" nakon masovnog ubistva.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, koji je dobio odličje "Zvezda Jakova Nenadovića", pokazao je na konferenciji za novinare spisak grupe učenika "Ribnikara" koji je napravio izvršilac masovnog ubistva na dan tog zločina, podsetio je Šabić, bivši poverenik za infromacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. (kraj) vem/sv/d

Share: