Pretnje smrću Ani Lalić

13:50 10. 03. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

NOVI SAD - Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da je prijavilo Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal pretnje smrću koje je dobila predsednica tog udruženja Ana Lalić i izrazilo očekivanje da će najbrže moguće doći do otkrivanja počinioca tog krivičnog dela i njegovog daljeg procesuiranja.

Ana Lalić je zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman dobila niz najgorih uvreda i pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada, navelo je NDNV u saopštenju.

“Upozoravamo javnost da je u toku izazivanje namernih tenzija u Novom Sadu, koje je inicirano od strane gradske vlasti, pred održavanja lokalnih izbora u Novom Sadu, gde se kao povod koristi izgradnja crkve na Limanu, kako bi se građani koji su protiv izgradnje predstavili kao protivnici vere, srpstva i pravoslavlja. Smatramo da su pretnje upućene Ani Lalić upravo posledica ovog opasnog narativa koji dolazi sa samog vrha lokalne vlasti i Srpske pravoslavne crkve", navelo je NDNV. (kraj) vem/bdr

 

Share: