Vučić podstiče progon

11:54 30. 03. 2024. FoNet | Velimir Ilić

NOVI SAD - Regionalna akademija za razvoj demokratije upozorila je danas, povodom komentara predsednika Srbije Aleksandara Vučića o novosadskom novinaru i univerzitetskom profesoru Dinku Gruhonjiću, kako je u svojim ocenama šef države "zaboravio da su pojedinci već ostajali bez života" nakon medijskih kampanja kakvima je poslednjih dana izložen Gruhonjić.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je svojom jučerašnjom izjavom nastavio progon profesora i novinara Dinka Gruhonjića i istovremeno podržao nasilnu blokadu Filizofskog fakulteta u Novom Sadu", navodi u saopštenju ta nevladina organizacija.

"Aleksandar Vučić kao da je zaboravio da su pojedinci već ostajali bez života nakon ovakvih medijskih kampanja. Kao najmoćniji čovek u zemlji, Aleksandar Vučić šalje poruku nasilnicima da nastave sa blokadom, imitirajući nekakvo ponovno 'događanje naroda' u kojem Dinko Gruhonjić treba da posluži kao primer kako će proći svako ko bude doveo u pitanje radikalski osinjak Vučićevog režima", ističe se u saopštenju. (kraj) vip/bdr

Share: