Uhapšen Saljih Mustafa

15:36 24. 09. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

PRIŠTINA - Specijalizovano tužilaštvo Kosova uhapsilo je danas Saljiha Mustafu, civilnog zvaničnika Ministarstva odbrane i bivšeg šefa obaveštajnog odeljenja Kosovskog zaštitnog korpusa, pošto mu je potvrđena optužnica koju je izdao sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova.

Mustafu u ovom trenutku prebacuju u pritvorski objekat Specijalizovanih veća Kosova u Hagu, gde će njegovo prvo pojavljivanje biti pred sudijom za prethodni postupak, preneo je Kossev.

Nove informacije o ovom predmetu biće dostavljene u narednom periodu, stoji u saopštenju Tužilaštva, a nema informacija u vezi sa čim je podignuta optužnica protiv njega.

Mustafa bio je starešina OVK u operativnoj zoni Lab tokom rata. Sredinom oktobra prošle godine dobio je poziv Tužilaštva za saslušanje, ali tada nije saopšteno kada će i u kom svojstvu biti ispitan.

Posle rata bio je šef obaveštajnog odeljenja Kosovskog zaštitnog korpusa i savetnik tadašnjeg kosovskog premijera i bivšeg ministra KBS Agimu Čekua. (kraj) is/sv/dj

Share: