Ekstradicija zbog pranja novca?

18:45 30. 09. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

Beograd - Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je, u postupku pružanja međunarodne pravne pomoći po zahtevu Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država, danas saslušao 11 osoba na okolnosti iz molbe za izručenje u SAD zbog urote radi pranja novca.

Sudija je saslušao osumnjičene K.K, K.F.A.K, M.P, U.S, N.K, A.S, A.S, M.M, N.D, B.R. i N.M, na okolnosti iz molbe za izručenje, koju je sa propratnom dokumentacijom sudu dostavilo Ministarstvo pravde Srbije 18. septembra, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Posle saslušanja osumnjičenih, predmet će biti iznet krivičnom vanpretresnom veću radi utvrđivanja ispunjenosti pretpostavki za izručenje u skladu sa članom 27 Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima.

Okrivljenima je produžen pritvor, a radi sprovođenja postupka za izdavanje lica čije se izručenje zahteva, koji pritvor može trajati najduže do izvršenja odluke o izručenju, a ne duže od godinu dana od dana pritvaranja lica čije se izručenje zahteva i to počev od 24. jula, od kada se lica nalaze u pritvoru. (kraj) vbr/ivt/dpv

Share: