Ništa od rušenja

20:07 10. 11. 2020. FoNet/Insajder | Ivana Šanjević

KOPAONIK - Nelegalni objekat od hiljadu kvadrata na Pančićevom vrhu nije srušen, uprkos rešenju republičkog inspektora, već je investitorka Snežana Mitković nastavila radove na njegovoj adaptaciji, prenosi Insajder!


Kvadratura je smanjena, a objekat se oblaže drvetom, kako bi izgledao kao privremeno montažni, za koji je investitorka prvobitno i dobila dozvolu, prenosi portal.

To je još jedan u nizu pokušaja da se umesto rušenja, kako to zakon nalaže, legalizuje nelegalni objekat na Pančićevom vrhu u zaštićenom području Nacionalnog parka "Kopaonik".

Kako se može videti na terenu, investitorka je uklonila krov i drugi sprat i tu se zaustavila, a u toku su radovi na prizemlju i prvom spratu. 

Ministarstvo građevinarstva je 28. oktobra 2020. godine, samo nekoliko dana nakon što je na njegovo čelo došao Tomislav Momirović, saopštilo da ih je invеstitorka bеspravno izgrađеnog objеkta na Pančićеvom vrhu Snеžana Mitković obavestila da je nastavila radovе na njegovom uklanjanju.

Tada je navedeno da su ti radovi obustavljeni u avgustu zbog "zdravstvеnе situacijе s kovidom-19 i kućnе samoizolacijе", zbog čega investitorka nije bila u situaciji da nastavi izvršеnjе rеšеnja rеpubličkog građеvinskog inspеktora.

Novinari Insajdera pitali su Ministarstvo građevinarstva da li je građevinski inspektor izašao na teren i proverio šta se dešava s nelegalnim objektom na Pančićevom vrhu, kao i zbog čega nisu zaustavljeni radovi, ali odgovore nisu dobili. (kraj) is/ivt/nm

Share: