Priveden Mika Aleksić!

12:03 17. 01. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Miroslav Mika Aleksić sinoć je priveden u policiju, jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, piše "Blic". Tu vest danas je potvrdio i MUP, precizirajući da je priveden zbog sumnje da je od 2012. do 2020. u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet učenica, od kojih su dve u vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu.

Kako se sumnja da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, MUP saopštava da to mogu da prijave u prostorijama Policijske uprave za Grad Beograd.

Glumica Milena Radulović (26) rekla je za "Blic" da je Aleksić - dok je bila maloletna - silovao više puta. Ona, i nekoliko devojaka od kojih su neke maloletne, prijavile su ga policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao.

Nakon što je njena ispovest objavljena u "Blicu", na Instagramu je napisala: "Posle teške unutrašnje borbe, neke hrabre devojke i ja rešile smo da stanemo na put mračnom krugu zlostavljanja. Nećemo odustati".

Autonomni ženski centar saopštava da su ponosni na mlade žene koje su se osnažile i prijavile silovanje i seksualno zlostavljanje i pohvaljuje medije koji su prilikom izveštavanja o tome to činili bez senzacionalizma, poštujući privatnost i dostojanstvo tih mladih devojaka.
 
Mnoge kolege Milene Radulović i druge javne ličnosti podržale su njenu odluku da obelodani zlostavljanje. (kraj) dal/dep
 
Share: