Jeličić uhapšen zbog korupcije

15:34 27. 04. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - U nastavku akcije borbe protiv korupcije policija je danas uhapsila šest osoba, među kojima je i bivši predsednk Opštine Brus Milutin Jeličić, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pored njega, uhapšeni su još M.A. (1987), A.S. (1973), G.R. (1965), M.I. (1965) i D.K. (1979), a krivične prijave biće podnete i protiv četrdesetsedmogodišnje i četrdesetčetvorogodišnje žene.

Sumnja se da je bivši predsednik Opštine Brus tokom 2017. i 2018. godine, suprotno zakonu, izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park "Kopaonik" na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, navodi se u saopštenju.

Bivše odgovorno lice u Opštini Brus M.A. se sumnjiči da je pomogao predsedniku opštine u donošenju navedenih zaključaka tako što je posredovao kod G. R. i četrdesetsedmogodišnje žene, komunalnih inspektora, da ne izvrše inspecijski nadzor nad privremenim objektima koji su postavljani na teritoriji Nacionalnog parka "Kopaonik".

Sumnja se da su tim radnjama G.R. i četrdesetsedmogodišnja žena izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se M.A. tereti za krivično delo trgovina uticajem.

Pored toga, Jeličić i bivše odgovorno lice Opštine Brus A.S. su, kako se sumnja, u korist četrdesetčetvrogodišnje žene, investitora, prosledili prijavu za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu nadležnom ministarstvu sa neistinitim sadržajem, u kome je navedeno da je prijavu za legalizaciju objekta investitor poslao opštini Brus 2014. godine, a prijava je podneta 2018. godine.

Oni su na taj način, kako se sumnja, izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Zaposlena u Opštini Brus M.I. uhapšena je zbog sumnje da je unošenjem neistinitih podataka izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave. (kraj) is/dpv

 

Share: