Poziv Dumanoviću

15:04 29. 04. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

BEOGRAD - Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu uputilo je bivšem pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Milanu Dumanovića poziv na saslušanje 7.juna, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda, po krivičnoj prijavi koju je protiv njega uputila BIA, objavile su danas Novosti.

Dumanović je 18. aprila u emisiji "Utisku nedelje" na televiziji "Nova S" u više navrata iznosio tvrdnje koje se odnose na Bezbednosno-informativnu agenciju, ponavljajući više puta rečenicu "novac od droge dele SNS i BIA", a ti navodi, kako prenose Novosti, predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti.

Time je, kako se dodaje, značajno omeo sprovođenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Republike Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovoljstva, revolta i neodobravanja prema BIA, čime se ujedno slabi poverenje i podrška građana tim merama. (kraj) lj/dpv

Share: