Saslušan Zdravko Mamić

00:42 13. 05. 2021. FoNet

LIVNO - Bivši čelnik zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić u sredu je saslušan u Kantonalnom tužilaštvu u Livnu povodom optužbi koje je izneo protiv pojedinih sudija iz Osjeka koje je optužio za korupciju, kao i predsednika Vrhovnog suda Hrvatske.

Mamić je davao iskaz više od pet sati o svojim navodima da je, uz ostalo, dao pola miliona evra na ime mita osječkim sudijama da bi ga oslobodili u krivičnom postupku za izvlačenje novca iz Dinama, kao i da bi odbili da potvrde drugu optužnicu protiv njega i njegovog brata Zorana, javio je zagrebački Večernji list.

Mamić je u Livnu saslušan u svojstvu osumnjičenog, jer je i davanje mita krivično delo. 

Veljko Miljević, branilac Mamića, izjavio je posle saslušanja da je proces proglašen službenom tajnom i da zato "o sadržaju nećemo reći ništa, jer ne možemo".

Dodao je da je Mamićev iskaz bio "identičan onome što je sadržano u krivičnoj prijavi iz septembra prošle godine", a što je na USB stiku predao USKOK-u. 

Vrhovni sud Hrvatske je sredinom marta Zdravku Mamiću kao prvooptuženom za izvlačenje novca iz Dinama potvrdio kaznu od šest ipo godina zatvora, a njegovom bratu Zoranu Mamiću zatvorsku kaznu umanjio na četiri godine i osam meseci. Presuda je postala pravosnažna i uoči odlaska na izdržavanje kazne Zdravko Mamić je iz Hrvatske otišao u BiH, čiji je takođe državljanin. (kraj) dep

 

Share: