Vulin: Uhapšen ubica pasa

00:47 19. 06. 2021. FoNet

KRAGUJEVAC - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili u Kragujevcu D.G. (1972), osumnjičenog da je u svom azilu za obuku pasa u selu Čumić ubijao i mučio veći broj pasa.

U toku noći u Kragujevcu u zajedničkoj akciji Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Kragujevcu u centru za obuku pasa i vodiča uhapšeno je odgovorno lice u prihvatilištu za pse "Vučjak" D.G, rekao je Vulin. 

Osumnjičen je, prema rečima Vulina, za svesno i namerno ubijanje, mučenje, zanemarivanje i zlostavljanje pasa. "U Srbiji nikakvo nasilјe ne može da bude nekažnjeno, ni prema lјudima, ni prema životinjama, i svaki nasilnik biće kažnjen i sklonjen sa naših ulica. Ni jedna životinja ne zaslužuje da se lјudi prema njoj tako ponašaju. Pripadnici MUP-a uvek će učiniti sve da ovakve nelјude sklone sa ulica i da zaštite svaki život u našoj zemlјi", dodao je Vulin. 

On je građane zamolio da saznanja "o ovakvim dešavanjima" odmah prijave policiji, a ne "da kače na društvene mreže i bore se za lajkove",  kako oni koji su ovako nešto činili "ne bi sakrili tragove". 

"Verujte svojoj policiji, mi smo jedino što stoji između nasilјa, ludila i normalnog života", konstatovao je Vulin.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje od 48 sati zbog krivičnog dela ubijanje i mučenje životinja  i uz krivičnu prijavu biće priveden tužilaštvu. (kraj) dep

Share: