Droga nađena kod 210 osoba

16:52 12. 07. 2021. FoNet | Leposava Čolić

NOVI SAD - Policija je tokom četiri dana Festivala EXIT otkrila 210 osoba kod kojih je pronađena droga, među kojima je 125 stranih državljana, a za vreme Festivala zaplenjeni su amfetamin, marihuana, kokain, heroin, hašiš, tablete MDMA i tablete saliste psihoaktivnih supstanci, vagice za precizno merenje i novac, saopštio je MUP.

Tokom Festivala je "ostvareno povoljno stanje bezbednosti" i "nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu", a ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio je pripadnicima MUP-a na trudu koji su uložili, kako bi Festival prošao bez većih incidenata.

„Zahvaljujući dobrom radu policije i gosti festivala i Novosađani su prethodnih dana bili bezbedni i sigurni“, rekao je Vulin i dodao da pripadnici MUP-a posebnu pažnju posvećuju borbi protiv narkotika i narko-dilera.

Novosadska policija je, tokom Festivala, oduzela dva pištolja i 39 metaka, a u pojačanoj kontroli saobraćaja otkrivena su 1 103 prekršaja, a iz saobraćaja je isključeno 220 vozača. (kraj) vip/lč/nm

Share: