Teška i neizvesna situacija

00:44 13. 08. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić izjavio je večeras da vatrogasci daju sve od sebe da spasu deo Tržnog centra u Bloku 70, gde je u četvrtak oko 20 časova izbio požar, ali da je situacija teška i neizvesna.

Čaušić je za Novosti rekao da su na terenu 63 vatrogasaca i 22 vatrogasna kola, kao i da stižu autocisterne vodovoda.

Prema njegovim rečima, tokom gašenja požara vatra se proširila na krov objekta. 

"Vatra je zahvatila lako goriv materijal i tkanine. Situaciju dodatno otežava to što je tržni centar, odnosno deo gde je krov pun sa robom. Naši vatrogasci su se popeli na krov, ali je tu velika količina robe i ne možemo da probijemo do vatre. Vatrgasci su u opasnosti i zbog toga što je objekat pun plinskih boca", rekao je Čaušić. 

Kako je iza ponoći izvestio reporter N1, zbog straha od širenja požara vlasnici prodavnica i drugih lokala izbacuju inventar na ulicu.

Policija je zamolila okupljene građane da se što više udalje od zgrade, za svaki slučaj, jer ne znaju šta se nalazi u radnjama i magacinima.

Jedno vreme je plamen bio sve veći što su vatrogasci izručivali više vode, zbog čega se pretpostavlja da se zapalilo ulje, objavio je N1. (kraj) vbr/dep/dpv

Share: