Čađenović saslušava Belivuka?

01:12 22. 08. 2021. FoNet

PODGORICA - Specijalni tužilac Crne Gore Saša Čađenović trebalo bi da narednih dana u Beogradu sasluša Veljka Belivuka i članove njegove kriminalne grupe, koje tereti da su oktobra prošle godine u Danilovgradu izvršili ubistva Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića i otmicu Mileta Radulovića, objavila je Televizija Vijesti.

Tela ubijenih Barana još nisu pronađena, a istražitelji čekaju nalaze veštačenja tragova uzetih u kući u mestu Donji Crnci kod Spuža, u kojoj su, kako se veruje, surovo likvidirani Hodžić i Spahić.

Ekipa Televizije Vijesti pronašla je kuću u kojoj je, kako se sumnja, izvršen surovi zločin, ali za njeno javno prikazivanje ukućani nisu dali dozvolu.

Vlasnici kuće u kojoj se prema tvrdnjama istražitelja dogodilo dvostruko ubistvo nisu bili raspoloženi za razgovor sa novinarima, a javnosti će se obratiti kada budu gotovi svi nalazi veštačenja.

Oni su mimo kamere potvrdili da je obavljen pretres njihove kuće i rekli da veruju da će veštačenje potvrditi ono u šta oni veruju – da se zločini nisu dogodili u njihovom domu, te da su neosnovane sumnje da je u sve to umešan član njihove porodice Ratko Živković, inače državljanin Srbije.

Takođe, demantuju pisanje medija da su u rođačkim vezama sa Radojem Zvicerom, koji važi za jednog od vođa kavačkog kriminalnog klana. Specijalno tužilaštvo sumnjiči Živkovića da je obezbedio kuću u koju su dovedeni i gde su ubijeni Spahić i Hodžić, ali i da je namamio žrtve.

Iz Tužilaštva su saopštili detalje šta se dešavalo u kući.

"14. 10. 2020. godine, oko 15.00 časova, po dolasku oštećenih u kuću Živkovića, osumnjičeni Belivuk je odmah lišio života Hodžića na način što je pucao iz vatrenog oružja i pogodio ga u predelu glave, nanoseći mu povrede usled kojih je nastupila smrt. Osumnjičeni (Marko) Miljković i (Nebojša) Janković su istovremeno fizički nasrnuli na oštećenog Spahića, svezali ga, kao i Radulovića, koji se nalazio sa njima u društvu. Spahić je ubijen istog dana, dok su Radulovića drugi, za sada nepoznati pripadnici kriminalne organizacije, odveli na drugu lokaciju", saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Sagovornik Televizije Vijesti iz istrage navodi da se narednih dana mogu očekivati novi detalji kada je reč o otmici Radulovića, odnosno da crnogorski istražitelji sklapaju mozaik o tome šta se sa njim dogodilo nakon što je otet. (kraj) dep

Share: