Branioci traže oslobađanje

13:38 07. 10. 2021. | Milica Rilak

BEOGRAD - Branioci nekadašnjeg načelnika Resora državne bezbednosti Radomira Markovića zatražili su danas za njega oslobađajuću presudu u svojim završnim rečima na suđenju za ubistvo novinara i izdavača Slavka Ćuruvije, negirajući da postoje dokazi koji bi Markovića teretili za Ćuruvijino ubistvo, objavio je portal Udruženja novinara Srbije (UNS).

Advokat prvooptuženog Markovića, Vladimir Marinkov naveo je da je iskaz Milorada Ulemeka Legije neistinit, a da je tužilac svoju optužnicu u odnosu na Markovića zasnovao "isključivo na tom iskazu" i tvrdio "da nije bilo susreta između Ulemeka i Radomira Markovića u kancelariji Franka Simatovića, kako je to Ulemek naveo, da to sigurno nije moglo da se desi 29. marta jer Ulemek nije bio u Beogradu, a i da je zgrada Druge uprave u Кneza Miloša krajem marta 1999. godine bila ispražnjena jer je bila NATO meta".

Drugi Markovićev branilac Dušan Mašić ocenio je da je Marković u zatvoru 20 godina "samo zato što je patriota i pošten čovek, a da su zasluge Slavka Ćuruvije bile u rušenju države", preneo je portal UNS u izveštaju sa današnjeg ročišta. (kraj) vip/mr/dj

Share: