Nije teroristički akt

01:29 27. 11. 2021. FoNet | Desk

PRIŠTINA - Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova Bljerim Isufaj izjavio je da je to tužilaštvo preuzelo rasvetljavanje zločina u Glođanu, gde su u sinoć u oružanom napadu na autobus ubijena dva srednjškolska učenika i vozač, a zamenik komandira policije za region Peć Veton Eljšani naveo je da nema razlog za sumnju u teroristički akt.

Isufaj, koji se nalazi na licu mesta, dodao je da je više osoba ranjeno i da istražni organima za sada nije poznat motiv napada, niti broj napadača, preneo je portal Kossev.

Zamenik komandira policije za region Peć Veton Eljšani izjavio je za Radio slobodna Evropa da policija Kosova nema razloga da sumnja da je napad na autobus bio teroristički akt i da pretpostavljaju da je napad izvela jedna osoba. 

"Pred autobus je izašla maskirana osoba i počela da puca na nas. Sve se desilo veoma brzo", rekao je svedok zločina koji je sedeo na prvom sedištu autobusa, prenosi Kosovo onlajn pisanje medija na albanskom. 

Portparol Kosovske policije regiona Peć Fadilj Gaši potvrdio je da je u autobusu, koji je u vreme napada išao iz Đakovice za Dečane, bilo osam osoba. 

Na mestu događaja su policijski timovi, tužioci, forenzičari i druge istražne ekipe. (kraj) dep

Share: