Dokazi stigli iz Haga

10:02 02. 06. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Dokazi za optužnicu protiv četvorice oficira Vojske Hrvatske, koji se terete da su u akciji Oluja 7. i 8. avgusta 1995. godine naredili avionsko raketiranje kolone izbeglica na Petrovačkoj cesti, uzeti su iz dokumentacije i informacija koje je Tužilaštvo za ratne zločine pribavilo od Haškog tribunala, saznaje Politika.

List prenosi da su kao dokazi u postupku protiv Vladimira Mikca, Zdenka Radulja, Željka Jelenića i Danijela Borovića korišćeni dokumentacija i infomracija koje je Tužilaštvo za ratne zločine pribavilo od Haškog tribunala, materijalni dokazi MUP Republike Srpske, zapisnici o uviđaju, Da je bilo dokaza za raketiranje kolone sa srpskim izbeglicama u "Oluji" 1995, to bi bilo obuhvaćeno haškim optužnicama, izjavila je danas glavna hrvatska državna tužiteljka Zlata Hrvoj Šipek, povodom optužnice Srbije protiv četvorice pilota zbog bombardovanja izbegličke kolone u BiH u kome je poginulo i ranjeno više civila. svedoka, medicinska i veštačenja vojne struke.

U optužnici protiv hrvatskih oficira, Tužilaštvo za ratne zločine je, kako saznaje Politika, predložilo da se orkivljenima sudi u odsustvu. (kraj) dar/ivt/dj

Share: