Istraga protiv Narodnih patrola

18:39 17. 02. 2023. FoNet | Desk

NOVI SAD - Više javno tužilaštvo u Novom Sadu naredilo je danas sprovođenje istrage protiv dvojice aktivista organizacije "Narodne patrole" zbog sumnje da su, povodom protesta u Beogradu ispred Predsedništva 15. februara, izvršili krivična dela "pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja" i "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija".

Kako je tužilaštvo saopštilo, istragom su obuhvaćeni D.B. i I.T, aktivisti organizacije "Narodne patrole" iz Bačke Palanke, dok je M.J. iz Suseka osumnjičen za tešku krađu, a svima je određen pritvor do 48 sati.

Podseća se da je povodom održavanja protesta "i događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti" 15. februara u prepodnevnim časovima u Sremskoj Kamenici iz motornog vozila osumnjičenog D.B. iz Bačke Palanke oduzeta lovačka puška sa optičkim nišanom i municijom. 

"Nakon što su sva tri osumnjičena privedena i saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je u skladu sa zakonom predložilo određivanje pritvora prema svim osumnjičenima", zaključeno je u saopštenju objavljenom na veb-sajtu tužilaštva. (kraj) dep/dpv

Share: