Posredni svedoci

11:56 06. 03. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Nekadašnji načelnik Resora državne bezbednosti (RDB) Radomir Marković danas je u iskazu na početku glavnog pretresa za ubistvo Slavka Ćuruvije rekao da ostaje pri navodima svoje ranije odbrane i da tužilaštvo za ključne svedoke ima Milorada Ulemeka Legiju i braću Miloša i Aleksandra Simovića, koji su rekli da nemaju neposredna saznanja.

On je, na početku glavnog pretresa pred Apelacionim sudom u Beogradu, istakao da u dve prvostepene presude nije uzeta u obzir izjava jedinog svedok - Branke Prpe, koja je i oštećena u tom slučaju, jer je bila prisutna kad je ubistvo počinjeno i koja je rekla pred sudom da 11. aprila 1999. godine, kada se zločin dogodio, ubica nije bio okrivljeni pripadnik RDB Miroslav Kurak.

Marković je rekao i da je i sam Ulemek, koga je tužilaštvo proglasilo za ključnog svedoka, u dosadašnjim suđenjima izjavljivao da nema nikakva neposredna saznanja o ubistvu, nego samo "ulična ogovaranja", a da su iskazi braće Simović kontradiktorni, i to je sud prihvatio. (kraj) vbr/dal/dj

Share: