Lažne potvrde o vakcinaciji

18:18 16. 05. 2023. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je policija uhapsila dve osobe zbog sumnje da su uticale na jednog zaposlenog u Domu zdravlja u Inđiji da u sistem e-Vakcina za bračni par unese lažne podatke da su dobili obe doze vakcina protiv korona virusa kako bi mogli da putuju u inostranstvo.

Uhapšeni su D. B. (35) i A. M. V. (37) zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina uticajem, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem u podstrekavanju, krivičnom prijavom biće obuhvaćen i četrdesetjednogodišnji muškarac za kojim policija intenzivno traga.

Sumnja se da je četrdesetjednogodišnjak podstrekao D. B. i A. M. V. da utiču na jednog zaposlenog u Domu zdravlja u Inđiji da za tog četrdesetjednogodišnjeg muškarca i njegovu suprugu u informacioni sistem e-Vakcina unese neistinite podatke da su primili obe doze vakcine protiv korona virusa i dobiju potvrdu o vakcinaciji kako bi mogli da putuju u inostranstvo, iako vakcine nisu ni primili. (kraj) vbr/mk

Share: