Poljoprivredna oprema kao paravan

11:44 02. 09. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Trojica muškaraca koja su širom Nemačke pomagala izgradnju velikih plantaža marihuane uhapšena su posle višemesečne istrage.

Kriminalne postupke su krili iza paravana legalne prodavnice poljoprivredne opreme u Klevu, na zapadu Nemačke, saopštili su lokalno tužilaštvo i policija.

Dvojica su uhapšena u Klevu, a jedan u Roterdamu. Uhapšeni, starosti od 28 do 51 godine, su prodavali opremu za plantaže i nudili pomoć pri pokretanju nezakonitog posla.

Policija je od maja u Nemačkoj otkrila 18 plantaža iz kruga klijenata prodavnice iz Kleva. Prihod od prodaje više od tone kanabisa se procenjuje na oko 10 miliona evra. U proteklih nekoliko nedelja već je uhapšena 41 osoba povezana s pojedinačnim plantažama.

Sva trojica uhapšenih menadžera prodavnica u Kleveu su, prema saopštenju tužilaca, Holanđani iz Roterdama. Dvojica su uhapšena u četvrtak ujutro na vratima radnje. Trećeg je uhvatila holandska policija u Roterdamu.

Jedna od plantaža je otkrivena u Krefeldu, isto na zapadu Nemačke. Tamo je policija u četvrtak u podrumu skladišne hale pronašla skoro 2.000 biljaka i uhapsila dvojicu Albanca, starosti 18 i 26 godina. (kraj) dep/mk

Share: