Vanredna situacija zbog snega

16:16 26. 11. 2023. FoNet | Branko Vučković

SJENICA - Prvi sneg izazvao je velike probleme u planinskim predelima na jugozapadu Srbije, a u opštini Sjenica, gde je sneg neprekidno padao dva dana, proglašena je vanredna situacija.

Prema informacijama iz Sjenice, angažovane su sve lokalne ekipe na raščišćavanju zavejanih puteva i popravci pokidanih električnigh vodova.

Predsednik opštine Munib Mujagić izjavio je FoNetu da je situacija veoma teška, iako je sneg jutros prestao da pada.

Na raščišćavanju lokalnih puteva angažovano je 35 mašina, a na uspostavljanju električne mreže rade tri naše ekipe i još toliko ekipa Elektrodistribucije iz Čačka. Nadamo se da ćemo tokom dana, pre najvljenog novog talasa padavina, obezbediti struju za sve stanovnike opštine, rekao je Mujagić.

On je naveo da su zbog neprohodnih puteva mnoga sela odsečena od sveta, ali da nije bilo poziva za hitne intervencije.

Činimo sve što je u našoj moći da struja što pre stigne do svih domaćinstava i da obezbedimo prohodnost puteva do svih sela, gde ima dosta starih i bolesnih ljudi, male dece i trudnica, kojima svakog časa može zatrebati medicinska pomoć, izjavio je Mujagić.

Prema njegovim rečima, put Sjenica - Novi Pazar je teško prohodan, ali ekipe Preduzeća za puteve iz Novog Pazara uspevaju da raščiste nanose snega.

Protekle noći su na tom putu, u mestu Brnjica, pripadnici vatrogasno spasilačke službe evakuisali dvoje putnika iz zavejanog autombila, naveo je Mujagić. (kraj) drp/bv/mk

Share: