Naručivali dojave o bombama

08:58 22. 12. 2023. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je policija pronašla četrnaestogodišnjaka i petnaestogodišnjaka iz Beograda za koje se sumnja da su, putem jedne "gejming platforme, naručivali slanje poruka obrazovnim institucijama koje pohađaju na teritoriji Beograda o postavljenim bombama, čime su ugrozili bezbednost većeg broja dece.

Kako se navodi, u saradnji sa policijom Tuzlanskog kantona, pronađen je jedan maloletnik koji je, kako se sumnja, putem iste "gejming" platforme naručivao slanje poruka preteće sadržine o postavljenim eksplozivnim napravama u jednoj obrazovnoj instituciji u Bosni i Hercegovini, koju pohađa.

Sumnja se da su maloletnici iz Beograda, u posebno kreiranoj grupi na toj "gejming" platformi, od maloletnika koji su ranije u akciji policije identifikovani kao pošiljaoci više od 80 elektronskih poruka o navodno postavljenim bombama u školama i drugim institucijama na teritoriji Srbije i regiona, zahtevali slanje pretnji, dok su istovremeno na platformi razmenjivali iskustva o zaštiti anonimnosti na Internetu. (kraj) vbr/dj

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: