Prevarili benzinske pumpe

13:52 22. 02. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Policija je uhapsila dve osobe zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, jer su novosadsku i subotičku firmu, vlasnike benzinskih pumpi, oštetili za 18.257.824 dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su A. S. (1985) faktički odgovorno lice privrednog društva "Mija Trans Trade" i jednog preduzeća iz Barajeva, kao formalno odgovorno lice te firme i J. S. (1959), dok će za isto krivično delo biti podneta krivična prijava protiv tridesetjednogodišnjakinje, formalno odgovornog lica preduzeća iz Barajeva.

Oni se sumnjiče da su, tokom 2020. i 2021. godine, prikazivanjem lažnih činjenica i dovođenjem u zabludu predstavnika dva preduzeća iz Subotice i Novog Sada sklopili ugovor o kupoprodaji goriva sa odloženim plaćanjem, na osnovu koga su preuzeli veće količine goriva na benzinskim stanicama tih firmi, koje nisu platili.

Gorivo su, kako se sumnja, prodali bez evidentiranja u svojom firmama i na taj način sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od 18.257.824 dinara. (kraj) mjj/dal/bdr

Share: