Kako je stradala Danka

15:35 04. 04. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da su pripadnici policije uradili ogroman posao u otkrivanju nestanka devojčice Danke Ilić,i da je utvrđeno da su kriminalističkom forenzikom praćeni telefon majke, kao i telefoni svih osoba koja se su tuda prolazile.

Majka je u 13:10 časova došla u dvorište, fotografisala decu mobilnim i u 13:22 časa poslala mužu, da bi ga pozvala u 13:41 i rekla da je dete nestalo, a u 13:45 obavestila policiju, koja je na lice mesta došla u 13:59.

Majka je videla vozilo "fiat panda" borskog javnog komunalnog preduzeća , u kome su, kako se ispostavilo, bili zaposleni SJ. i DD, koji su bili na radnom zadatku.

Vozilo ima GPS i jedna od kamera na okolnim kućama ih je zabeležila u 13:35, dok su u 13:50 časova bili pred kapijom kuće, gde su, ako su objasnili, stali da obave nuždu, a onda su krenuli i devojčicu udarili 30-40 metara od kuće.

Onda je S.J. dete ubacio u zadnji deo vozila i krenuli su dalje, a u 13:57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao je jesu li je videli, a odgovorili su odrično.

Potom su otišli na divlju deponiju gde je S. J. bacio telo devojčice. Na deponiji su se zadržali minut i 40 sekundi i vratili se u firmu, rekao je Gašić novinarima. (kraj) vip/dal/dj

Share: