Čišćenje sistema od kriminala

12:57 14. 04. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

PODGORICA - Crnogorski premijer Milojko Spajić pozdravio je danas hapšenje bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, ocenjujući da sde time sistem čisti od organizovanog kriminala.

“Ove akcije dokazuju stepen infiltracije organizovanog kriminala u institucije sistema, koje su stvorene za vreme bivših vlasti. Zato je jako važno da aktuelna Vlada kroz stvaranje zakonskih i praktičnih uslova pravi jasan diskontinuitet od nekadašnje prakse i suštinski napravi našu zemlju evropskom”, poručio je Spajić na društvenoj mreži Iks povodom jutrošnje akcije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Spajić je istakao da svaka grana vlasti mora da radi svoj posao sa motivom da se kroz efikasnu saradnju dolazi do zajedničkog cilja.

“Za profesionalan i jako odgovoran posao tužilaštva, Vlada i uprave će nastaviti da obezbeđuju adekvatne uslove i podršku, kako bi se vladavina prava primenjivala efikasno i u punoj meri”, poručio je Spajić, saopštila je crnogorska vlada. (kraj) vem/bdr

Share: