Četvrti dan potrage za dečakom

22:36 25. 04. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Dobrovoljci i policija su u četvrtak nastavili potragu za šestogodišnjim dečakom koji je nestao u ponedeljak uveče u Bremersverdeu, na severozapadu Nemačke.

Potragu otežava šumovit teren, a posebno to što je nestali dečak, Arijan, autističan i ne reaguje na verbalne pozive.

Spacioce obeshrabruje što je poslednjih dana hladno, a Arijan je nestao bez jakne, samo u džemperu. Ipak je prerano za opoziv potrage, naveli su u četvrtak.

Prethodne noći spasioci su ispaljivali vatromet, jer ih Arijan voli. Ranije su vatrogasci na granje u šumi u blizini porodične kuće okačili balone i slatkiše, nadajući se da će privući dečaka.

U oblasti sada neprekidno rade kamere koje inače prate divlje životinje - aktiviraju se na pokret i mogu da prenose snimak i po mraku.

Policija je saopštila da je jedna nadzorna kamera u ponedeljak uveče snimila Arijana kako hoda sam. "Snimci potvrđuju izjave porodice" o nestanku dečaka, izjavio je ranije jedan portparol.

Snimak dečaka prikazuje kako šeta mašući štapom u ruci, a potom skreće na zemljani put koji vodi u šumovitu oblast.

Osim ljudi na zemlji, u potrazi učestvuju dronovi i helikopter, pa i vojni lovac Tornado specijalizovan za osmatranje terena i opremljen termalnom kamerom visoke rezolucije.

Ronioci i spasioci u čamcima sa sonarom su u sredu pretraživali reku Oste koja teče nedaleko od dečakovog doma. (kraj) dep/mk

Share: