Beovoz prošao kroz svetlo

20:47 17. 05. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Ministar saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je večeras da nema žrtava i životno ugroženih u sudaru putničkog i teretnog voza u tunelu Vukov spomenik - Pančevački most, dodajući da je, prema informacijama očevidaca, Beovoz je prošao kroz zaštitno svetlo koje ne dozvoljava prolaz i udario u tereni voz koji je čekao dozvolu.

Vesić je novinarima kod stanice Pančevački most rekao da će konkretnije informacije imati posle zvaničnog izveštaja Komisije Infrastruktura železnica, a prema rečima ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, koji je takođe izašao na lice mesta, pripadnici MUP-a evakuisali su devet povređenih osoba.

Prema rečima Vesića, ljudski faktor je uzrok, ali posle izveštaja će pokrenuti postupke predviđene zakonom.

Saobraćaj je obustavljen i tako će biti do sutra prepodne.

Vesić je zahvalio MUP-u i vatrogascima na brzom reagovanju i najavio da će saobraćaj biti normalizovan sutra ujutro ili do podneva.

Prema navodima Dačića, odmah po primljenoj dojavi o sudaru putničkog i teretnog voza u tunelu na lice mesta su izašle jake policijske snage, kao i 25 vatrogasaca-spasilaca sa sedam vozila, s obzirom na to da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu sudara. (kraj) vem/ivt/mk

Share: