13 evakuisanih, 4 na Urgentnom

21:35 17. 05. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Infrastruktura železnice Srbije potvrdila je večeras da u nesreći na pruzi kod Pančevačkog mosta nema nastradalih, a evakuisano je 13 osoba, od kojih je devet pušteno nakon pregleda kućama, dok su četiri upućene u Urgentni centar.

U Urgentni centar upućeni su: mašinovođa, kondukter i dva putnika, navedeno je u saopštenju.

Nesreća se dogodila u 18.26 sati, kada je BG Voz, koji je saobraćao iz Karađorđevog parka ka Ovči, naleteo na zadnji deo teretnog voza koji je stajao na pruzi kod Pančevačkog mosta i čekao na dalju vožnju.

Na mesto nesreće, koja se dogodila na izlasku iz Vračarskog tunela, u pravcu Pančevačkog mosta, izašli su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Prema rečima Vesića, uzrok nesreće je ljudski faktor, a Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće ko je odgovoran za sudar koji se dogodio.

Železnički saobraćaj na tom delu pruge trenutno je u prekidu. U sudaru vozova pruga nije oštećena, a prema najavi Vesića, spostavljanje železničkog saobraćaja očekuje se tokom sutrašnjeg dana.

S obzirom da Hitna pomoć nije mogla da priđe mestu nesreće, putnike iz BG Voza evakuisali su pripadnici Vatrogasne jedinice kroz evakuacione tunele, navedeno je u saopštenju. (kraj) vem/mk

Share: