Priznanje posle 27 godina

19:11 28. 05. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa Nikolom Bajićem, prema kojem je on, posle skoro 27 godina, u potpunosti priznao da je u grupi izvršio razbojništvo 22. avgusta 1997. godine na štetu sada pokojnog N.S.

U saopštenju se navodi da je Bajić priznao da je zajedno sa okrivljenima Goranom Ristićem, Sašom Đajićem i Milanom Radukićem, kao i pokojnima Dušanom Spasojevićem, Milanom Lukovićem i Zoranom Vukojevićem zvanim Vuk, kao i sa još nekoliko NN lica, pretnjama i upotrebom sile prema oštećenom N.S. iz stana njegovih roditelja oduzeo veću količinu novca i dragocenosti.

Bajić je priznao da je izvršio to krivično delo u vreme, na mestu i na način kako je to navedeno u dispozitivu optužnice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu od 9. jula 2018. godine, kako u pogledu činjeničnih navoda, tako i u pogledu pravne kvalifikacije krivičnog dela, prihvatio je kaznu zatvora od četiri godine i obavezao se na plaćanje sudskih troškova u iznosu koji odredi sud. (kraj) is/ivt/bdr

Share: