Grejanje za učenike

16:42 30. 01. 2024. FoNet | Miloš Janković

TUTIN - Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i direktor Osnovne škole „Meša Selimović“ iz Ribarića kod Tutina Harun Preljević, pustitili su danas u rad novi kotao i renoviranu kotlarnicu u toj prosvetnoj ustanovi, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Divan doček i priredba koju ste nam priredili, ne samo da nas motiviše, već dodatno obavezuje da još više ulažemo u ono što je naše najveće bogatstvo, a to su deca i obrazovanje. Posebno mi je drago što će učenici imati tople prostorije i bolje uslove za školovanje. Ovom prilikom želim da pozovem državu i sva ministarstva da posebnu pažnju usmere na ulaganje u obrazovanje i infrastrukturu u školama koje su u lošem stanju“, izjavio Đerlek.

Kako se u saopštenju navodi, nastavnici i 456 đaka OŠ „Meša Selimović“ boraviće u toplim učionicama zahvaljujući renoviranju dotrajale kotlarnice i sredstvima za novi kotao za koje je Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj izdvojilo 3.6 miliona dinara odnosno 80 odsto potrebnog iznosa od 4,5 miliona dinara. (kraj) mjj/mk

 

Share: