Perfidno na Vojni sindikat

13:46 23. 01. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Vojni sindikat Srbije pouzdano zna da iza progona njegovih članova i svih pritisaka koje trpi poslednjih godina stoje direktno direktor Vojnobezbednosne agencije (VBA) Đuro Jovanić i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, izjavio je danas za FoNet predsednik tog sindikata Novica Antić.

Svi problemi koje u ovom trentku imamo polaze isključivo od ta dva čoveka. Do sada su svi ministri poslednjih godina pokušavali da sa nama nađu nekakav kompromis ili možda da vode socijalni dijalog, međutim, to je bilo na početku njihovog stupanja na funkciju, nakon toga su svi kontakti bili "isečeni", i sam ministar odbrane je imao opstrukciju tih ljudi kada je u pitanju saradnja sa sindikatima, istakao je Antić.

On je objasnio da pripadnici VBA ili komandanti jedinica vrbuju sindikalne predstavnike ili imaju druge vrste pritisaka na samo članstvo, posebno vojnike i podoficire koji su zaposleni na određeno vreme, uslovljavaju ih iščlanjenjem iz Vojnog sindikata, jer im, u suprotnom, neće produžiti ugovore o radu. (kraj) vbr/dal/dj

Share: