Teške posledice neodgovornosti

19:02 25. 01. 2024. FoNet | Branko vučković

KRAGUJEVAC - Bivši funkcioner Saveza Samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Jugoslav Ristić izjavio je danas FoNetu da su učestali incidenti u kojima je ugrožena bezbednost zaposlenih, kao i izostanak bilo kakve odgovornosti čak i za smrtne slučajeve na radnim mestima, najbolji pokazatelj odnosa države i poslodavaca prema radnicima.

Činjenica da u Srbiji svake nedelje pogine jedan radnik trebalo bi da zabrine sve nadležne državne organe i da upozori da u oblasti bezbednosti i zdravlja radnika na radnim mestima nešto ne funkcioniše, rekao je Ristić i dodao da lakonski odgovori u smislu "to se dešava“ ne mogu da zadovolje porodice poginulih.

Svi procesi su projektovani tako da mogu da se odvijaju bezbedno, čak i ako se radi sa barutom i eksplozivom, i ako se poštuju procedure svaki posao je bezbedan.. U suprotnom, posledice su tragične i zbog toga svi odgovorni za sprovođenje mera zaštite moraju da se staraju da se one primenjuju. Ne sme biti nikakvog opuštanja, a tu pre svega mislim na državu, kazao je Ristić. (kaj) is/bv/mk

Share: