Upozorenje na vrućinu

08:27 18. 07. 2023. FoNet | Tijana Krnjaić

BEOGRAD - Maksimalna dnevna temperatura u Srbiji danas će biti do 37 stepeni Celzijusovih, a na snazi je narandžasti stepen upozorenja zbog visokih temperatura, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Iz RHMZ upozoravaju građane Beograda da će danas i sutra biti veoma visoka temperature vazduha do 37 stepeni, posle čega će se temperature malo spustiti, ali se ponovni rast očekuje u petak.

Od srede će najtoplije će biti na jugu zemlјe, gde će, uz pretežno sunčano vreme, maksimalne temperature dostizati u većini mesta od 34 do 38 stepeni , lokalno i do 40 stepeni Celzijusovih.

U severnim, a delom i u centralnim krajevima, sa čestim prodorima malo svežijeg vazduha iz srednje Evrope temperature će biti niže za četiri do sedam stepeni.

Uz lokalni razvoj oblačnosti, u tim predelima će biti uslova i za plјuskove sa grmlјavinom, ponegde praćene gradom i olujnim vetrom.

Najveća verovatnoća za pojavu nepogoda je u sredu krajem dana i tokom noći, kao i u petak i subotu popodne i uveče. (kraj) zvs/tk/dj

Share: