Prve čuvarkuće

14:33 31. 08. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

BEOGRAD - Prve oznake „čuvarkuća” postavljene su u prodavnici "Idea Beograđanka", kako bi potrošači lakše mogli da prepoznaju proizvode vrhunskog kvaliteta, stvorene od domaćih sirovina, resursima i radom naših ljudi, saopštava Privredna komora Srbije.

Oznake na proizvodima koji su dobili pravo korišćenja žiga „čuvarkuća“ postavili su direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS-a Mihailo Vesović i generalna direktorka Merkatora-S Violeta Kovačević.

Vesović kaže da je „Stvarano u Srbiji“ jedan od najvažnijih društveno odgovornih projekata koje PKS sprovodi u saradnji s privredom, "jer se na taj način ne samo promoviše poštovanje domaćih proizvoda, već se i stvara veza od proizvođača do kupca u kojem vrednost ostaje u Srbiji".

Zato je, kaže, oznaka „čuvarkuća” važna ne samo potrošačima, već i proizvođačima i trgovinskim lancima, "jer kupovinom i promocijom ovakvih proizvoda podržavaju čitavu domaću ekonomiju". .

Generalna direktorka Kompanije "Merkator-S" Violeta Kovačević naglašava da su upravo proizvodi s brendom „Ukusi moga kraja“ dobili najviše čuvarkuća PKS-a. (kraj) lj/zp/nm

Share: