Doneti strategiju razvoja

12:13 17. 09. 2020. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Koordinatorka Nacionalnog konventa o Evroskoj uniji (EU) Nataša Dragojlović ocenila je danas da bi trebalo da se donese strategija razvoja Srbije koja bi bila usklađena sa strategijama koje se ove godine donose i u EU.

Ona je na skupu, na kome se govorilo o Programu ekonomskih reformi, istakla da će 2020. godina biti godina strateškog planiranja i za EU i za Srbiju.

"Važno je, pošto nam je EU najveći, najzanačajniji ekonomski partner, da se sa njom u pogledu strateških ciljeva harmonizujemo i težimo istim ciljevima kada je reč o ekonomiji, ekologiji, digitalizaciji, inovacijama", istakla je Dragojlović.

Ona je ukazala da nemamo strategiju razvoja Srbije koja bi bila krovni dokument i smernica svim resorima, svim sektorima kako da kreiraju svoje ciljeve, kako da se ubrza ekonomski razvoj, kako da se stopa privrednog rasta značajno poveća, zaštite i neke osetljive ili ranjive grupe koje u tom procesu ne mogu da uhvate korak sa reformama i ostaju na marginama tog procesa. (kraj) vbr/lč/dj

Share: