Rekonstrukcija barske pruge

15:14 21. 09. 2020. FoNet | Leposava Čolić

Beograd - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa prvim zamenikom generalnog direktora "Ruskih železnica" Sergejom Pavlovim i sa njim razgovarala o aktuelnim i budućim infrastrukturnim projektima u železničkom sektoru.

Posle sastanka, Mihajlović, Pavlov i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko prisustvovali su potpisivanju ugovora za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i modernizaciju barske pruge na deonici Valjevo - Vrbnica - državna granica sa Crnom Gorom, saopštilo je Ministarstvo.

Ugovor su potpisali v. d. generalnog direktora "Infrastruktura železnica Srbije" Nebojša Šurlan i v. d. generalnog direktora "RŽD internešenel" Sergej Stoljarov.

Mihajlović je izrazila zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa jednom od najboljih svetskih kompanija, koja svojim načinom rada, dinamikom i kvalitetom na najvažnijem i najzahtevnijem projektu modernizacije pruge Beograd-Budimpešta potvrđuje da će uspešno odgovoriti i ovom zadatku.

Ona je rekla da je "Srbija rešena da ulaže u infrastrukturu, naročito u železničku, koja je jednako važna kao i drumska za razvoj naše zemlje". kraj) vbr/lč/dpv

Share: