Kupljena trećina, ne polovina

17:43 30. 09. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

Beograd - Narodna banka Srbije (NBS) demantovala je informaciju, koju je objavio dnevni list Danas, da je odmah po emitovanju otkupila maksimalno dozvoljenu količinu korporativnih obveznica Telekoma Srbija.

Narodna banka je, u odgovorima na pitanja koja joj je prosledio portal Nova.rs, delimično demantovala nezvaničnu informaciju Danasa da je, odmah pošto je Telekom izdao korporativne obveznice, od banaka koje su ih kupile otkupila polovinu emisije i na to potrošila oko 100 miliona evra.

Portal podseća da je NBS u petak, 25. septembra obavestila javnost na svojoj veb-stranici da je kompanija Telekom Srbija, prvi put ikada, emitovala korporativne obveznice i to u iznosu od 23,5 milijardi dinara, a u skladu sa prethodno donetom odlukom Skupštine akcionara kompanije.

"Napisi i tvrdnje u pojedinim medijima u kojima se, na osnovu neproverenih i poluinformacija, spekulisalo iznosom otkupa ovih hartija od vrednosti od NBS – potpuno su netačni. To govori o kredibilitetu tih medija. Kada neko bez prethodne provere u naslov i tekst stavi netačnu cifru, izgubio je svaki vid kredibiliteta kod čitalaca", navodi se u odgovoru centralne banke. (kraj) vbr/ivt/dpv

Share: