Objavljena Bela knjiga

13:36 19. 11. 2020. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Pad BDP u Srbiji bio je manji nego u Evropi, ali to za Srbiju ne znači ništa, već bojazan, jer trajan oporavak privrede Srbije zavisi od oporavka privrede Evropske unije, izjavio je danas urednik "Bele knjige 2020" Miroljub Labus, dok je premijerka Ana Brnabić ocenila da je celokupna privreda Srbije tokom 2020. godine pokazala žilavost.

Labus je, na predstavljanju "Bele knjige", koju priprema Savet stranih investitora (FIC), istakao da su analizirali šta se menja sa krizom izazvanom korona virusom i šta uraditi da se problemi prevaziđu i dodao da FIC predlaže ozbiljne i brze institucionalne reforme.

U"Beloj knjizi 2020" se ukazuje na potrebu za hitnim promenama u oblasti zaštite podataka o ličnosti, trgovini, centralnoj evidenciji stranih vlasnika, hipoteci i javnim nabavkama.

Sledeći po hitnosti su energetski sektor, dualno obrazovanje, problematični krediti i iznajmljivanje radne snage, rekao je Labus predstavljajući Belu knjigu, koja je vodič za unapređe poslovnog okruženja u Srbiji, (kraj) lj/and/dj

Share: