Digitalna poseta predsednice EBRD

18:50 17. 03. 2021. FoNet

BEOGRAD - Povodom obeležavanja 20 godina članstva Srbije u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), kao i novog rekorda u investicijama ostvarenog prošle godine, nova predsednica te finansijske institucije Odil Reno Baso prvi put će posetiti Srbiju 18. i 19. marta i sastaće se sa predstavnicima vlade i privatnog sektora.

Budući da su zbog pandemije putovanja i fizički sastanci i dalje otežani, poseta predsednice EBRD-a biće organizivana putem digitalnih platformi, koje su tokom prošle godine duboko preoblikovale načine rada i međunarodne odnose.

Kako je saopštila EBRD, Reno Baso će se tokom posete Srbiji sastati sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Malim i ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović.

"Učinak investicija EBRD-a u Srbiju tokom poslednjih 20 godina vidljiv je svuda, od naše podrške privatnom sektoru i malim i srednjim preduzećima, jačanja bankarskog sektora, ulaganja u putnu i železničku infrastrukturu, životnu sredinu, a u poslednje vreme i sve više u obnovljive izvore energiji i energetsku efikasnost", poručila je Reno Baso uoči dolaska u Beograd. (kraj) is/dpv

 

 

 

 

 

Share: