Nema gašenja elektrana

16:07 24. 05. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

NIŠ - Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović demantovala je spekulacije o gašenju termoelektrana i gubitku radnih mesta u Elektroprivredi Srbij (EPS).

"Niko ne radi na zatvaranju elektrana, niti će bilo ko ostati bez posla. Isto tako su govorili i kad je rađena podela delatnosti u EPS-u, gde takođe niko nije ostao bez posla. Moramo, međutim, da razmislimo da li ćemo neke nove kapacitete graditi", rekla je Mihajlović povodom protesta Sindikata Kolubare.

Kako kaže, zelena Srbija ne znači gašenje termoelektrana, niti gubitak posla za radnike EPS-a, "već znači da zajednički radimo na planu kako ćemo da podignemo kvalitet životne sredine i kako da u globalnom procesu energetske tranzicije osiguramo i da imamo dovoljno energije i da obezbedimo da naše termoelektrane rade uz izgradnju postrojenja za odsumporavanje i sve drugo što je potrebno za zaštitu životne sredine".

Prema njenim rečima, protest nije zbog brige o rudarima, već je reč o manipulaciji onih koji su napravili određene dogovore i koji žele pošto - poto da nešto izgrade, ne razgovarajući i ne dogovarajući se sa svima, "a to neće doneti dobro ni EPS-u, ni državi". (kraj) lj/ ivt/nm

Share: